روانشناسی رنگ ها
رنگهای گرم و سرد : رنگهای قرمز، زرد و نارنجی در مجموعه رنگها ، جزء رنگهای گرم محسوب می شوند و به علت افزایش آدرنالین ، موجب بالا رفتن فشار خون، افزایش تنفس و نهایتا افزایش درجه حرارت و احساس گرما میشوند . رنگهای پررنگتر احساس بیشتری ایجاد میکنند. رنگهای سبز و آبی جزء رنگهای سردند . این رنگها ضربان قلب را کم کرده ، ماهیچهها را آرام و درجه حرارت بدن را کاهش می دهند و حس سردی را در فرد به وجود می آورند . بنفش ، با توجه به درصد رنگهای آبی و قرمز که از ترکیب آنها تشکیل شده است ، سرد یا گرم محسوب می شود . اگر مقدار رنگ آبی بیشتر باشد ، سرد و اگر قرمز بیشتر باشد ، گرم خواهد بود . ما می توانیم در دکوراسیون داخلی از ویژگی های رنگها به نفع خود استفاده کنیم.
رنگ سبز را بهتر است در ترکیب با بنفش و نقرهای به کار برد . استفاده از رنگ سبز به علت خنثی بودن برای دکوراسیون داخلی فوقالعاده است . رنگ سبز به دلیل ویژگی آرامش بخشی که دارد ، برای اتاق خواب و سرویسهای بهداشتی مناسب است . سبز اگر در کنار طیف بنفش و نقرهای قرار بگیرد ، زیباتر خواهد بود . رنگ سبز به علت عدم انعکاس رنگ پوست ، در سالنهای پوست و زیبایی و حتی بوتیکها و فروشگاههای لباس بکار برده نمی شود .
رنگ آبی برای قسمتهای پذیرش مناسب است و محیطی اداری و متعادل ایجاد میکند . آبی به تنهایی به صورت طیفها و سایههای مختلف ، محیطی زیبا، آرام، ایدهآل و آسمانی را ایجاد کند که برای اتاقخواب و سرویسهای بهداشتی مناسب است.
زرد بهتر است در ترکیب با رنگهای دیگر به کار رود . زرد گرم و آفتابی، درخشان، مثبت، گیرا، شادیآور، امیدوارکننده، اشتهاآور، الهامبخش و نشانه خوش آمد گویی است . استفاده از رنگ زرد ملایم ،مثلا طلایی در اتاق ناهارخوری باعث تحریک اشتها می شود . رنگ کرم نباتی، شاد و متناسب با روحیات بچه ها و نوجوانان است . این رنگ باعث تقویت حافظه شده و به مطالعه کمک میکند. رنگ زرد برای استفاده در مغازه های کوچک هم مناسب است. باید دقت کرد که کاربرد آن به تنهایی باعث ایجاد خشونت می شود ، بنابراین بهتر است در ترکیب با سایر رنگها بکار رود .
رنگ قرمز نشانه سرور و شادی، شانس، لوکس و جدید بودن، عشق و علاقه است . قرمز رنگ پرهیجانی است و در کشورهای آسیایی رنگ بسیار مهم و معمولی است .